– Snart kan barn och unga inom konståkning och hockey börja träna här, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C). I videon kan du se hur den nya ishallen ser ut. Foto: Pia Heick/SVT

Så här ser nya ishallen vid Zinken ut – öppnar i slutet av januari

Publicerad

Nu är den nya ishallen vid Zinkensdamms IP på Södermalm färdigbyggd. På grund av de utökade coronarestriktionerna öppnar hallen inte förrän den 24 januari, men om du klickar på videon kan du redan nu tjuvkika hur den ser ut inuti.

Ishallen, som kostat 20 miljoner kronor, är en tillfällig byggnad som får stå på plats i max 15 år. Hallen ersätter den gamla, som akut behövde rivas 2018 på grund av rasrisk.

– Eftersom det råder akut brist på isytor i Stockholm, så vi var tvungna att snabbt få fram en ny lösning, säger idrottsborgarrådet Karin Ernlund (C).

Nya hallar även i Sätra

I mitten av januari öppnar hallen för barn och unga som tränar ishockey och konståkning. Men eftersom det fortfarande råder stor brist på träningstider på is i Stockholm, ska ytterligare två nya ishallar byggas i Sätra.

Hör fastighetsborgarrådet Dennis Wedin berätta mer i klippet.

Föreningar som kommer att träna i Zinkendamms ishall:

• Östermalms konståkningsklubb

• Akademiska konståkningsklubben

• Hammarby hockeys ungdomsverksamhet

• AC Camelen

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.