Diagrammet visar hur många dödsfall som rapporterats in per dag i Region Stockholm sedan 11 mars. Det visar inte själva dödsdatumet. Foto: SVT DesignVisa alla (4)
Visa alla (4)

Så här utvecklas epidemin i Stockholm – dag för dag

Uppdaterad
Publicerad
Under onsdagen hade Stockholms län 154 nya fall av bekräftat smittade och ytterligare 37 personer rapporterades avlidna.

Under onsdagen rapporterades det in 37 nya dödsfall orsakade av det nya coronaviruset. Totalt har 2 0008 personer avlidit med bekräftad covid-19 i Region Stockholm.

Dödstalet en viss dag visar hur många avlidna som registrerats den dagen, inte hur många som avlidit det dygnet.

Nya fall

Under onsdagen rapporterades 154 nya fall av bekräftat smittade i covid-19 i Region Stockholm.

Så här många har bekräftats smittade i covid-19 i Stockholms län per dag sedan 12 mars. Foto: SVT Design

Intensivvård

För första gången på flera dagar har fler lagts in på sjukhus igen. Under tisdagen var det 113 intensivvårdspatienter, fem fler än dagen innan. Utöver patienterna på intensiven vårdades 619 patienter smittade i covid-19 på sjukhus i regionen, elva fler än dagen innan.

Så här många vårdas på intensiven för covid-19 i Region Stockholm. Foto: Svt Design

– Efter en lång rad dagar av minskat sjukvårdsbehov ser vi en lätt ökning. Vi hoppas att det är tillfälligt och inte ett tecken på att vi har börjat bli sämre på att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer, sade Region Stockholms hälso- och sjukvårdsdirektör Björn Eriksson, på tisdagen.

På tisdagen hade totalt 4 079 patienter i regionen blivit utskrivna. Patienterna har skrivits ut till sina hem, vissa av dem med fortsatt vård i hemmet, eller till särskilt boende för äldre.

Totalt antal smittade

Här ser man hur totala antalet bekräftat smittade av det nya coronaviruset ökat i Stockholm sedan 12 mars fram till och med 27 maj. Totalt är det nu 11 573 personer.

Så här många har hittills bekräftats smittade i Stockholms län. Foto: SVT Design

Om diagrammen

Diagrammen startar 12 mars eftersom Region Stockholm då ändrade sina kriterier för vilka som testas, förutom för dödsfall som startar 11 mars då första dödsfallet skedde. Statistik för hur många som tillfrisknat förs inte.

Siffrorna på bekräftat smittade och nya fall visar hur många som testat positivt för covid-19. I mars beslutade Region Stockholm att bara testa de som söker sig till sjukhusvård. I mitten av april ändrades detta och man utökade provtagningarna för att testa vårdpersonal. Det har gjort att siffrorna över nya fall ökade igen, men samtidigt är det inte fler som läggs in på sjukhus.

Utöver de som testat positivt räknar man med att många fler är smittade som inte behöver vård.

Artikeln uppdateras på vardagar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Corona i Stockholm

Mer i ämnet