Krögare och personal berättar om hur deras restauranger mår mitt i coronakrisen. Foto: Oskar Brusén/SVT

Så mår Stockholms restauranger mitt i coronakrisen

Uppdaterad
Publicerad

När coronaviruset började spridas i Sverige vändes hela restaurangbranschen upp och ner nästan över en natt. Nu, några månader in i krisen, har Stockholms krogar fått anpassa sig till en helt ny vardag. SVT Stockholm besökte tre restauranger som alla kämpar i motvind. Men efter uppsägningar, sparpaket och helt nya förutsättningar börjar man också se en ljusning i mörkret.

– Senaste veckan har vi börjat se en ökning av gäster, säger restaurangchefen Bogdan Monciu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet