Foto: SVT

Så påverkas Stockholm av Aurora 17

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen genomförs Försvarsdagen på Gärdet. Stora mängder militära fordon kommer att röra sig genom Stockholm under dagen vilket påverkar trafiken. Försvarsmakten rekommenderar att du lämnar bilen hemma.

Försvarsdagen pågår mellan klockan 11.00 och 16.00. Under dagen stannar enheter från armén, marinen, flygvapnet och hemvärnet till på Gärdet för att möta allmänheten. Stora mängder militära fordon kommer att röra sig genom staden vilket påverkar övrig trafik. Fordonskolonner kommer att färdas från Arlandaområdet i norr till Södertäljeområdet i syd.

LÄS MER: Aurora 17 i Stockholm

På Gärdet kommer man kunna titta närmare på olika markfordon, båtar, helikoptrar och flygplan. Det kommer även vara uppvisningsmoment med stridsfordon och olika aktiviteter kommer att hållas hela dagen.

– Det känns jättebra. Solen skiner, uppvisningarna pågår för fullt och det är massvis med folk och långa köer, säger Philip Simon, presschef på Försvarsmakten.

Hur många besökare förväntar ni er under dagen?

– Om vädret håller i sig så hoppas vi väl på en 50-60 tusen, säger Philip Simon.

Områden att ha koll på

Utställningsområdet är på gräsytan norr om Sjöhistoriska museet. Vid vattnet på andra sidan Djurgårdsbrunnsvägen har Hemvärnet visning av stridsbåt och Sjöstridsskolan med både skolfartyg och segelfartyget HMS Falken håller till vid Vasamuseet.

Här kan du se programmet för dagen.

LÄS MER: Få koll på försvarsmaktsövningen Aurora 17

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.