Tusentals skolelever var anmälda till Schackfyran nästa vecka. Arkivbild. Foto: TT

Schacktävling för unga ställs in i Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Den populära schacktävlingen Schackfyran, där elever i årskurs fyra tävlar mot varandra, ställs in. Tävlingen skulle ha hållits i Annexet vid Globen nästa vecka.

– Det är jättetråkigt, säger Jonas Sandbom som är kanslichef på Stockholms schackförbund.

Schackfyran är en riksomfattande schacktävling med flera deltävlingar runt om i landet. Den 9-11 mars skulle elever i årskurs fyra tävlat i Stockholms i Annexet men nu ställs evenemanget in på grund av coronaviruset.

– Vår styrelse beslöt i går att ställa in. Den känner sig inte helt säker på att dra ihop så många barn till tävlingen, det handlar om 6 000-7 000 anmälda spelare, säger Jonas Sandbom.

Corona i Stockholm

Tveksamt om ny tävling kommer hållas

Beslutet kom efter att Stockholms schackförbund bland annat varit i kontakt med Folkhälsomyndigheten. Riksfinalen i schacktävlingen är tänkt att hållas sista helgen i maj, men det är tveksamt om Stockholms schackförbund hinner arrangera en ny deltävling innan dess.

– Det kommer bli svårt. Dels måste vi hitta någonstans att vara, dels måste läget med coronaviruset vara bättre. Det är jättetråkigt. Samtidigt har alla skolor jag varit i kontakt med haft stor förståelse för beslutet, säger Jonas Sandbom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet