Peter Wallmark anser inte att han har fått någon information om varför han utesluts. Foto: SVT

SD:s gruppledare i Stockholms stad Peter Wallmark utesluts ur partiet

Uppdaterad
Publicerad

Sverigedemokraternas gruppledare i Stockholms stad, Peter Wallmark, utesluts ur partiet. Det meddelar partiets pressavdelning på måndagskvällen.

– Vi kan bekräfta att Peter Wallmark blivit utesluten ur partiet. Han har delgivits en redogörelse i samband med utredningen och partistyrelsen har tagit ställning till hans yttrande. I övrigt är ärendet att betrakta som en intern angelägenhet och något som vi inte kommenterar i detalj, skriver pressekreterare Christian Krappedal i en kommentar till SVT.

Men Peter Wallmark själv anser inte att han har fått någon information om vad som ligger bakom uteslutningen.

Valet 2022 Stockholm

– Jag tycker det är jättetråkigt så klart. Det finns ingen utredning som jag har fått ta del av. De har inte heller sökt någon information från mig eller andra.

– Jag tycker att det är ovärdigt att det har skötts på detta sätt. Vi har lyckats väl i Stockholm – det är en framgångssaga, säger Peter Wallmark.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Valet 2022 Stockholm

Mer i ämnet