Här hänger cirkusartisten Emelie Sandberg flera hundra meter över marken. Foto: Jasmine Gestblom/SVT

Här flyger cirkusen i luftballong över Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

När pandemin satte käppar i hjulet för årets Kulturfestival i Stockholm tog de till skyarna istället. Mot kvällskvisten fram till slutet av augusti kan man se två ballonger sväva uppe i skyn, ner från dem hänger akrobater och cirkusartister – men bara om vädret tillåter.

– Luftballonger och cirkus är en magisk grej. Det hoppas vi att publiken får uppleva, säger Philippa Staffas, kostnärlig chef på Stockholms kulturfestival.

Årets luftburna kulturfestival beräknas bli betydligt billigare än tidigare år. Stockholm stads budget för föreställningen är satt på tre miljoner kronor – cirka 23 miljoner mindre än tidigare år.

– Det är värt varenda öre. Det är Kulturfestivalens och Stockholm stads gåva till Stockholm när vi inte kan göra en festival, att vi ändå kan bjuda på något spektakulärt, säger Philippa Staffas.

Ta del av den hisnande showen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.