Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
I videon kan du se narkotikahandeln i källaren i Vårberg som filmats med polisens dolda kameror. Foto: Polisen

Rättegång mot knarkliga startar om

Uppdaterad
Publicerad

Drogförsäljningen filmades med hjälp av polisens dolda kameror. Nu återupptas rättegången mot det kriminella gäng som misstänks ligga bakom en omfattande narkotikahandel i en källare i Vårberg.

Gängmedlemmarna hade brutit upp och tagit över flera källarförråd i ett av hyreshusen i Vårberg. Där paketerades och såldes stora mängder narkotika och tabletter – och stora summor pengar bytte ägare.

I hemlighet dokumenterades droghandeln med hjälp av polisens dolda kameror och inspelade telefonsamtal.

Elva personer som misstänks ingå i det lokala kriminella nätverket står nu inför rätta i Södertörns tingsrätt misstänkta för grova narkotikabrott. Ingen av dem har erkänt något brott.

– Vi har stark bevisning så vi hoppas på fällande dom, säger åklagaren Paulina Brandberg.

Vid en razzia i februari hittade polisen stora mängder cannabis, kokain och tabletter i källaren i Vårberg. Foto: Polisen

Narkotikabrott och människohandel

Under måndagen återupptas rättegången. Förhandlingen avbröts i början av november, efter att en försvarsadvokat i hemlighet förmedlat skriftliga meddelanden till sin häktade klient. Hon har nu bytts ut.

Den 27-årige man som misstänks vara gängledare är även åtalad för människohandel, eftersom han misstänks ha lockat in unga pojkar i nätverkets drogförsäljning.

– Vi behöver stoppa nyrekryteringen till gängen. Vi anser att det är en form av människohandel när unga rekryteras till den här typen av kriminell och farlig verksamhet, säger Paulina Brandberg.

Åklagaren Paulina Brandberg tror att den omfattande tekniska bevisningen gör att det blir fällande domar. Foto: Pia Heick/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer