Ambulanshelikopter på plats i Fisksätra efter att en man skjutits till döds. Foto: Pontus Altin

Sex tonåringar häktas efter dödsskjutningen i Fisksätra

Uppdaterad
Publicerad

Sex tonåringar häktades på söndagen – samtliga är på sannolika skäl misstänkta för inblandning i dödsskjutningen i Fisksätra i Nacka tidigare i veckan. Tre av de häktade misstänks för mord, övriga tre för grov misshandel.

Samtliga misstänkta för dödsskjutningen i Fisksätra är unga män – tonåringar i åldern 16-19 år.

– Två av dem som är misstänkta för mord är under 18 år, säger kammaråklagaren Helene Gestrin.

Under söndagseftermiddagen hölls häktningsförhandlingar vid Stockholms tingsrätt, där samtliga sex häktade nekar till anklagelserna.

– Det är ingen som har klivit fram och sagt att 'det var jag som sköt honom', förklarar hon.

Vidare vill inte åklagare Gestrin gå in närmare på detaljer i utredningen som fortfarande befinner sig i ett tidigt skede.

Dödsoffret hemmahörande i Örebro

Det var strax före klockan 20 på onsdagskvällen som en man i 20-årsåldern, hemmahörande i Örebro, sköts i Fisksätra centrum. Mannen dog av sina skador.

Dagen efter skottlossningen anhölls totalt sju personer från Fisksätra. Den sjunde är försatt på fri fot men är fortsatt misstänkt för grov misshandel.

Åklagaren har nu fram till 25 februari på sig att väcka åtal. Helene Gestrin är dock redan nu övertygad om att hon kommer behöva begära mer tid.

– Vi kommer att få en betydligt klarare bild på den här tiden, men ingen mordutredning tar två veckor att genomföra, säger Gestrin.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.