Se när rälsen hamnar på plats och den nya underjordiska stationen man byggt i videon ovan. Foto: SVT

Sista rälsbiten på plats: ”Vi får hoppas den passar”

Uppdaterad
Publicerad

I över tre år har Gröna Lund byggt på sin nya bergochdalbana, Monster, men på tisdagen sattes den allra sista rälsbiten på plats. Och det är inga lättviktiga bitar som ska pusslas ihop, den sista delen vägde över tre ton. ”Vi får hoppas den passar”, säger informationschefen Annika Troselius.

Spänning var lite nervös, men mest förväntansfull, när Gröna Lund ceremoniellt satte sista delen av rälsen på plats till deras sprillans nya bergochdalbana, en symbol för en ny tid efter förra årets pandemistängning. Se när rälsen hamnar på plats och den nya underjordiska stationen man byggt i videon ovan.

Projektet är väldigt omfattande och slingrar sig mellan de gamla åkattraktionerna på nöjesfältet. Innan man släpper ombord besökare kommer banan provköras cirka 2 000 gånger.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.