En man sköts till döds i Fisksätra i Nacka i februari. Foto: Pontus Altin

Sju åtalas efter mord i Fisksätra

Uppdaterad
Publicerad

Sju personer åtalas för dödsskjutningen av en man i Fisksätra i Nacka i februari. En 18-årig man åtalas för mord och grovt vapenbrott och sex unga män åtalas för bland annat grov misshandel.

Enligt stämningsansökan ska de sju männen, den 9 februari, först ha misshandlat offret. De förde honom ut från ett köpcentrum och omringade honom så att han inte kunde fly. De slog, sparkade och knuffade omkull honom och fortsatte misshandeln när han låg på marken.

Den 18-årige mannen ska sedan ha skjutit offret med ett modifierat tårgasvapen med lasersikte vilket ledde till att han förblödde och dog. Offret var i 20-årsåldern och hemmahörande i Örebro.

Så här lät det dagen efter dödsskjutningen:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Stena fastigheter är en av aktörerna som under torsdagen fått vidta åtgärder på grund av dödsskjutningen. Foto: Alexander Färggren/SVT

Bevisningen i målet är bland annat film från övervakningskameror som visar när männen misshandlade offret samt diverse annan teknisk bevisning som analys av kläder och vapen. Åklagaren åberopar även en rad vittnen som sett händelseförloppet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.