Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Sjuåriga Ellinor Westerståhl visar stolt upp sin medalj som hon fick efter att ha sprungit Lilla Tjejmilen på lördagen. Klicka på videon för att se loppet där deltagarna var 7-13 år. Foto: Lisa Liljefors/SVT

Sjuåriga Ellinor sprang Lilla Tjejmilen

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals förväntansfulla och pirriga energiknippen sprang på lördagsförmiddagen Lilla Tjejmilen runt Gärdet. Alla som tog sig i mål på den 1,5 kilometer långa sträckan belönades med medalj. För det viktigaste var inte att springa snabbast – utan att ha kul.

Strax innan klockan 10 värmde nästan 700 förväntansfulla tjejer upp till musik inför starten.

– Jag är både snabbare och starkare nu än vad jag var när jag sprang förra året, säger sjuåriga Ellinor Westerståhl stolt när hon sprungit i mål efter dryga 11 minuter.

Se loppet i videon ovan.

15 000 deltagare

Klockan 13 gick startskottet för Tjejmilens stora lopp, där nästan 15 000 sprang, lunkade eller gick.

– I loppet deltar både elitlöpare och vanliga motionärer. Den äldsta är över 80 år, säger Kristina Lager som är pressansvarig för Tjejmilen.

Vann gjorde Sarah Lahti från Hässelby SK, som dessutom satte nytt banrekord på tiden 32:32.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.