Ännu en snöröjare berättar nu för SVT om omfattande fusk med snöröjningen. Foto: TT/SVT

Underentreprenör om snöröjningen: ”Klagomål öppnas inte ens”

Uppdaterad
Publicerad

Ännu en snöröjare kliver nu fram och bekräftar omfattande fusk med snöröjningen i Stockholm. Enligt källan går det inte att snöröja utan att tänja på reglerna och fuska.

– Det är ännu värre än det som ni rapporterat. Det här är bara toppen av ett isberg.

Entreprenörerna som sköter vinterväghållningen i Stockholm använder sig av ett flertal underentreprenörer för att få arbetet utfört. En snöröjare på ett av företagen berättar nu för SVT att alla inom branschen är väl medvetna om att det fuskas med snöröjningen.

– Vill du göra rätt för dig i det här jobbet så skulle det aldrig funka. Man måste fuska och det kommer direktiv uppifrån entreprenörerna att man ska göra det, säger källan till SVT.

Snöröjning i Stockholm

”Skiter fullständigt i att öppna klagomål som kommer in”

En del av fusket ska handla om att strunta i de klagomål som kommer in. Vår källa berättar att entreprenörerna har en digital portal dit alla klagomål kommer in för att de lätt ska se var de måste röja.

– De skiter fullständigt i att öppna klagomål som kommer in. De klickar igenom det så att det ser ut som att jobben är gjorda fast de inte gjort någonting.

”Bara toppen av ett isberg”

Källan berättar att SVT:s granskning lett till många reaktioner inom branschen och att några av de entreprenörer som sköter vinterväghållningen kallat till krismöten.

– Det är ännu värre än det som ni rapporterat. Det här är bara toppen av ett isberg, säger källan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Snöröjning i Stockholm

Mer i ämnet