Polis och ambulans på plats i Märsta efter en skottlossning. Foto: Brottsplats Sthlm

Man ihjälskjuten i Valsta

Uppdaterad
Publicerad

En man i 25-årsåldern har dött efter en skjutning i Valsta, i Sigtuna kommun. En förbipasserande hittade mannen och polisen har under fredagen haft en stor polisinsats i området.

Larmet från den förbipasserande kom in strax innan klockan 12 på fredagen. Redan innan hade polisen fått larm om höga smällar.

– Polis och ambulans kom snabbt till platsen och jag kan i nuläget inte säga något om skadeläget. Vi har helikopter i luften och letar efter gärningspersoner och har spärrat av platsen för teknisk undersökning, säger Per Fahlström på Stockholmspolisen.

Senare meddelade polisen på sin hemsida att mannen dött av sina skador. Anhöriga har underrättats.

Oroliga föräldrar fick hämta sina barn

I anslutning till platsen ligger Galaxenskolan. Eleverna har sedan lunch fått vara inomhus.

– Vi kallade snabbt in alla barn och har sedan fått ägna mycket tid till att ringa runt till föräldrar och berätta om vad som hänt. Nu är det fullt med föräldrar här för att hämta sina barn, säger rektorn Susanne Calland.

Dödsskjutningen är den sextonde i Stockholm län under 2020.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.