Polisen tekniker på plats där flera skott avslossats mot en lägenhet i Hägersten i södra Stockholm. Foto: Marco Blomberg

Skott mot lägenhet i Hägersten

Uppdaterad
Publicerad

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök, sedan flera skott avlossats mot en lägenhet i Hägersten i Stockholm.

– Flera personer befann sig i lägenheten men ingen blev skadad. Såvitt jag vet befann sig inga barn i lägenheten, det är allt jag kan säga, uppger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Larmet inkom vid 03.19 natten till lördagen och området kring hörnlägenheten var under lördagsmorgonen avspärrad för teknisk undersökning. Ingen misstänkt har gripits.

– Vi är kvar på plats och håller på att genomföra dörrknackning under morgonen och förmiddagen, säger Åsa Wallentin, presskommunikatör vid polisen.

Polisen har inlett en förundersökning om mordförsök och grovt vapenbrott.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.