I Stockholm och Uppsala har två lägenhetsdörrar beskjutits

Uppdaterad
Publicerad

Två skottlossningar inträffade nära inpå varandra under natten mot fredag. I Sävja söder om Uppsala avlossades det skott mot en lägenhetsdörr, ingen skadades. Några timmar senare inträffade ytterligare en skottlossning i Sköndal i södra Stockholm, ingen skadades i samband med händelsen.

Polisen larmades till Sävja vid 23-tiden efter att människor i området hört skott som avfyrats.

–  Vi har kunnat konstatera att det skjutits mot en lägenhetsdörr, säger polisens presstalesperson Magnus Jansson Klarin till TT vid midnatt.

En person befann sig i lägenheten när skotten sköts mot dörren men blev inte skadad.

Händelsen utreds som försök till mord och grovt vapenbrott. Brottsplatsen har spärrats av och polisen genomför dörrknackning i området.

Strax före klockan 02 var ingen gripen.

Fler skjutningar under natten

Polis larmades till Sköndal med anledning av att flera inringare hört smällar som uppfattats som skottlossning.

På plats kunde polisen konstatera att det avlossats skott mot en lägenhetsdörr i ett flerbostadshus.

Ingen person skadades.

Händelsen är rubricerad som försök till mord och grovt vapenbrott. Ingen är gripen.

Kopplingar till gängkonflikten

Enligt polisen presstalesperson Per Fahlström är det ännu för tidigt att säga om skjutningen har kopplingar till den pågående gängkonflikten.

– Vi tittar på om det kan finnas samband med något annat till exempel ärendet i Uppsala tidigare i natt. Vi undersöker det noga men det är för tidigt att säga något om det, säger han till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.