Det har skjutits mot en lägenhetsdörr i Farsta under torsdagskvällen. Foto: Blåljusbilder

Larm om skottlossning i Farsta – Man i 20-årsåldern anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En man i 20-årsåldern har anhållits misstänkt för inblandning i en skottlossning i Farsta, i södra Stockholm på torsdagskvällen. Polisen uppger att någon öppnat eld mot en lägenhetsdörr.

Polisen larmades om skottlossning strax innan klockan nio på torsdagskvällen efter att någon skjutit mot en lägenhetsdörr.

– Det är flera personer som bor i området som har hört att det sköts, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

En insats med hund och helikopter för att söka efter misstänkt gärningsman inleddes. Brottsplatsen spärrades av och polisen knackade dörr för att få vittnesmål. Vid åttatiden på fredagsmorgonen var brottsplatsen fortfarande avspärrad för teknisk undersökning.

Ingen person ska ha kommit till skada, enligt polisen.

En person anhållen

Under kvällen greps två män i 20-årsåldern misstänkta för inblandning i skjutningen. På fredagsmorgonen hade en av de två gripna släppts och den andre anhållits misstänkt för försök till mord och grovt vapenbrott. Vid midnatt pågick fortfarande en insats i området.

Söker ni efter fler gärningsmän?

– Ja, vi har inte slutat att följa upp olika spår. Den här typen av brottsutredningar har en tendens till att vidgas, säger polisens presstalesperson Daniel Wikdahl.

Flera platser i området är avspärrade.

– Det beror på olika skäl. Bland annat har det med fynd att göra, säger Wikdahl.

Oklar koppling

I januari skedde en skjutning på samma adress enligt uppgifter till SVT. Men det är oklart vilka kopplingar de två händelserna har till varandra.

Sedan årsskiftet har det skjutits mot bostäder i Farsta vid flera tillfällen. Händelsen rubriceras som grovt brott mot vapenlagen och grovt olaga hot alternativt försök till mord. Enligt polisen är det för tidigt för att säga om skjutningen kan ha någon koppling till tidigare våldsdåd i Stockholmsområdet den senaste tiden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.