Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: SVT

Skottlossning och biljakt i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Under fredagskvällen besköts en lägenhetsdörr i Fruängen i södra Stockholm. Senare under kvällen krockade en bil vid Gullmarsplan efter att ha flytt från polisen och ytterligare en tid senare, vid 22-tiden, sköts en man ihjäl i Solna.

Om händelserna hänger ihop är ännu oklart.

Det var vid 18-tiden som det inkom larm om skottlossning i Fruängen i södra Stockholm.

– Folk hade hört ljud som man uppfattade som att de kom från skjutvapen, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen.

Våldsvågen i Stockholm

Väl på plats kunde polisen konstatera att någon skjutit mot en lägenhetsdörr. Det fanns personer inne i lägenheten men det finns inga uppgifter om att någon ska ha blivit skadad.

Enligt polisen är ingen frihetsberövad misstänkt för skjutningen.

Tre gripna efter händelse i Hammarbyhöjden

Senare på fredagskvällen skulle polisen stoppa en bil i Hammarbyhöjden, varpå föraren vägrade att stanna. Polisen körde efter bilen som då kraschade vid Gullmarsplan.

– En person sprang från platsen och två personer var kvar i bilen. Det fanns skjutvapen i bilen och de är nu gripna misstänkta för grovt vapenbrott, säger Per Fahlström, presstalesperson på Stockholmspolisen, till SVT Nyheter.

De två unga männen som greps har fört tillsjukhus med oklara skador. Den tredje personen, en man i 20–25-årsåldern, hittades senare av polis och greps.

Om händelsen med biljakten och de gripna i samband med den hänger ihop med skjutningen tidigare på kvällen är oklart. 

– Vi undersöker det noggrant. Men det är alldeles för tidigt att uttala sig om ifall det finns kopplingar. Det arbetet pågår för fullt, säger Per Fahlström, presstalesperson på polisen region Stockholm.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Just södra Stockholm har varit hårt drabbat av våldsdåd senaste dagarna. Skjutningen i Fruängen var den fjärde i Stockholm den här veckan där man skjutit mot bostadshus, två av dem i Farsta och en i Husby.

Det har också inträffat fyra explosioner, varav tre i bostadshus, på Södermalm och i Årsta samt sent på fredagskvällen även i Skarpnäck.

Vid 22-tiden hittades en livlös man utomhus i Solna, norr om Stockholm, efter en skottlossning. Hans liv gick inte att rädda.

I en tidigare version av den här texten rapporterade vi om en misstänkt skottlossning även i Hammarbyhöjden. Det finns i nuläget inget som styrker att det ska ha skett.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Våldsvågen i Stockholm

Mer i ämnet