Skottlossning i närheten av Huddingemord

Uppdaterad
Publicerad

En misstänkt skottlossning skedde under tisdagskvällen på samma gata där en man i 45-årsåldern hittades mördad förra söndagen.

Polisen larmades vid 20.54 till en adress i Huddinge efter flera samtal om höga smällar. Väl på plats konstaterades att det misstänkta brottet skett precis i närheten där en man nyligen sköts ihjäl.

– Jag kan inte uttala mig om det har ett samband men vi tittar givetvis på det eftersom det är hyfsat nära geografiskt och nära i tid, säger Mikael Pettersson, befäl vid polisens regionledningscentral i Stockholm.

Ingen har ännu gripits för mordet på den 45-årige mannen som skedde mitt i ett bostadsområde på söndagskvällen den 29 november.

Efter en genomsökning av den misstänkta brottsplatsen under natten till onsdagen hittades en hylsa och polisen genomför nu en teknisk undersökning och pratar med eventuella vittnen.

– Vi har inlett en förundersökning om grovt vapenbrott, säger Mikael Pettersson.

Vid 01-tiden fanns ingen misstänkt för skottlossningen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.