Den unga flicka som blev beskjuten tidigt på söndagsmorgonen har avlidit på sjukhus av sina skador. Foto: Blåljusbilder

Tolvårig flicka död efter skjutning i Botkyrka

Uppdaterad
Publicerad

En 12-årig flicka hittades tidigt på morgonen allvarligt skottskadad vid en bensinmack i Norsborg. Flickan fördes till sjukhus, men hennes liv gick inte att rädda. Ingen är ännu gripen och polisen vill inte säga något om vad som ligger bakom skjutningen.

03.27 inkom ett larm om smällar som hördes i området och uppgifter om en misstänkt skadad person.

– När vi anländer till den här platsen anträffades en skottskadad person som fördes med ambulans till sjukhus, där hon senare avled. Brottsplatsen har varit avspärrad under dagen och vi har gjort en omfattande teknisk undersökning, säger Anna Westberg, presstalesperson för polisen i Stockholm, till SVT vid åttatiden på söndagskvällen.

Mordet på 12-åriga Adriana
Foto: Blåljusbilder

Polisen: Jobbar intensivt

Skjutningen utreds som mord.

– Vi jobbar fortsatt intensivt med att få fast den eller dem som ligger bakom det här och med den anledningen kan vi inte berätta mer ingående kring vad vi gör i övrigt. Ingen är gripen ännu, säger Anna Westberg.

Vad som lett fram till mordet är ännu inte känt. Enligt uppgifter till Expressen ska måltavlorna ha varit två män från ett kriminellt nätverk och flickan ska ha träffats av en förlupen kula.

Polisen vill varken bekräfta eller dementera uppgifterna.

Oklart varför flickan var på platsen

– Det handlar alltid om att lägga ett pussel och hitta vilka som ligger bakom. Det gör vi även här, men jag kan inte berätta mer om hur det ser ut i det här fallet, säger Anna Westberg.

Men är det en möjlig teori att skjutningen har kopplingar till organiserad brottslighet? 

– Givetvis.

Filmmaterial från övervakningskameror har inhämtats, men Anna Westberg kan inte svara på om det visar själva mordet. Hon vill inte heller kommentera uppgifterna om att flickan inte skulle ha varit måltavlan i samband med skjutningen eller varför hon befann sig på platsen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mordet på 12-åriga Adriana

Mer i ämnet