Foto: Stefan Johansson

Skottlossning i södra Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

Två personer sköts i Skärholmen i södra Stockholm under onsdagseftermiddagen. En av personerna har avlidit av sina skador, skriver polisen på sin webbplats.

Det var strax efter klockan 15 som polisen fick in samtal från personer som hört skott avlossas i Skärholmen. När polisen kom till platsen fann de två skadade personer som fördes till sjukhus med ambulans.

Vid 20-tiden på kvällen bekräftade polisen att en av personerna har avlidit av sina skador. Anhöriga är underrättade.

Läget för den andra personen är kritiskt, enligt polisen.

”Sätter in stor polisresurs”

På platsen fanns en bil som hade kört in i en lyktstolpe. Det är oklart om personerna färdades i bilen. Polisen är mycket förtegen om omständigheterna kring skottlossningen.

– Vi sätter in en stor polisresurs för att fånga in vittnen och säkra bevis. Syftet är att gripa gärningspersoner. I nuläget har vi ingen gripen, säger polisens presstalesperson Lars Byström på eftermiddagen.

Förundersökning om mord

Under kvällen har ett antal personer har tagits in till förhör, men detta är inte liktydigt med att de är misstänkta för brott, skriver polisen på sin webbplats. Natten mot torsdag meddelade polisen att en person anhållits misstänkt för mord och försök till mord.

Polisen spärrade under onsdagen av platsen och har flera patruller skickades till området för att prata med vittnen och genomföra dörrknackning. Man undersöker också om det finns kameror i området.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.