Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Det ska ha varit personer hemma i den bostad vars dörr som det skjutits mot, men ingen ska ha blivit fysiskt skadad enligt polisen. Foto: Janne Åkesson/SWEPIX

Skottlossning mot lägenhet i norra Stockholm – 20-årig man anhållen

Uppdaterad
Publicerad

En eller flera gärningspersoner har skjutit mot en lägenhetsdörr i Kungsängen, norra Stockholm, natten mot måndag, rapporterar polisen på sin hemsida.

Flera boenden i ett flerfamiljshus larmade polisen om att de hört skott avlossas. En stor polisresurs skickades till platsen där man konstaterade att en dörr skjutits mot.

– Det har varit människor hemma men inga barn ska ha befunnit sig i lägenheten. säger polisens presstalesperson Carina Skagerlind till TT.

Hon vill i nuläget inte uttala sig om personerna som befann sig i lägenheten är kända för polisen sedan tidigare.

– Det är för tidigt att uttala sig om det. Men det är en del av vårt kartläggningsarbete att ta reda på vilka som bor där och om de har någon förklaring till det som har hänt, säger Skagerlind.

Brottsplatsen är avspärrad för teknisk undersökning och flera resurser, inklusive hundpatrull och helikopter, söker efter misstänkta.

Även dörrknackning sker i närområdet och förhör hålls med ett antal vittnen. En förundersökning om försök till mord är inledd.

Vid klockan 10 på måndagen meddelade polisen att en 20-årig man har blivit frihetsberövad i ärendet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.