Se i videon hur SL tänker om smittspridningen när samhället öppnar. Foto: SVT

SL vill ha fulla tåg när restriktionerna släpper

Uppdaterad
Publicerad

Inga munskydd, inget avstånd. Efter 29 september finns inga rekommendationer eller restriktioner avseende kollektivtrafik kvar för vaccinerade personer. SL är tydliga: ”Vill du åka? Välkommen ombord, vi kör för fullt!”

Trots förväntningar på ökat tryck den närmsta tiden känner SL ingen oro för förseningar eller störningar. Kollektivtrafiken kommer fortsätta på samma sätt som under hela pandemin, utan extrainsatta avgångar.

Hur smittsäkert är det enligt SL att resa kollektivt efter att restriktionerna hävs? Se mer i klippet.

Infartslederna värst

Också på vägarna väntas mer trafik när fler återgår till sina arbetsplatser. På somliga platser är risken för köbildning större än andra.

– De är de stora infartslederna som är den största risken, där det är mest trafik. Vi har haft köer även under pandemin, om än i mindre omfattning än tidigare, säger Otto Åstrand, trafikanalytiker på Trafikverket.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.