Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
– Vi är väldigt bekymrade, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL. Hör honom berätta mer om hur SL ser på den vilda strejken. Foto: SVT

SL: Knappt en femtedel av pendeltågen som rullar

Uppdaterad
Publicerad

Den vilda strejken bland pendeltågsförare i Stockholm fortsätter på tisdagen.

– Det är jättestora trafikstörningar. Normalt kör ungefär 50 tågsätt, nu är det 7, 8, kanske 10 som är igång just nu, säger Claes Keisu, presskommunikatör på SL, på tisdagsmorgonen.

Det går pendeltåg mellan Uppsala och Södertälje en gång i timmen och mellan Bålsta och Västerhaninge en gång i timmen. SL har också satt in extrabussar för att täcka upp en del av pendeltrafiken men uppmanar resenärer att försöka undvika pendeltågen.

– Det går att söka sin resväg på annat sätt. Om man går in i vår reseplanerare på sl.se kan man klicka bort pendeltåg som ett alternativ så kan man få alternativa resvägar. Men det kommer vara väldigt stökigt för många resenärer i dag, säger Claes Keisu.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.