Efter oenigheterna gällande Lilla Lidingöbron har SL och Lidingö stad kommit överens. 28 maj ska spårvagnen mellan Ropsten och Gåshaga rulla. Foto: Jonas Ekströmer/TT (Arkiv)

SL och Lidingö överens – då rullar tågtrafiken på Lilla Lidingöbron

Uppdaterad
Publicerad

Bron blev klar 11 september 2023 och då skulle tågtrafiken vara igång men invigning uteblev. Det var för stor oenighet mellan kommunen och SL. Efter en överenskommelse ska nu trafiken starta den 28 maj.

Det har varit flera vändor kring Lilla Lidingöbron, en bro som stått klar sedan 11 september 2023. Den nya bron är till för gående, cyklister och mopedister samt Lidingöbanan. Men på grund av oenighet mellan Lidingö stad och SL har inga tåg rullat över bron sedan i somras.

Det som varit problemet mellan parterna verkar bland annat handlat om den eltekniska lösningen som det funnits olika syn på och hur kostnader ska fördelas. Förvaltningschef för trafikförvaltningen och VD för SL säger i ett pressmeddelande:

– SL och Lidingö stad är angelägna om att få igång trafiken så fort som möjligt och det är bra att vi nu kommit överens om en gemensam väg framåt, säger David Lagneholm, förvaltningschef för trafikförvaltningen och VD för SL.

Daniel Broman, stadsdirektör på Lidingö stad instämmer och är glad att parterna enats och har ett datum för trafikstart.

Planen är att spårvagnstrafiken mellan Ropsten och Gåshaga ska vara igång den 28 maj.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.