Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se när SL:s kommunikationschef berättar om riskerna som brobygget kan innebära. Foto: TT/SVT

SL: Måste stänga av tunnelbanan vid Slussen om cykelbron byggs

Uppdaterad
Publicerad

SL kan tvingas stänga av tunnelbanan mellan Slussen och Gamla stan medan Stockholms stad bygger den nya gång- och cykelbron vid Slussen. Stockholms stad anser att det inte är nödvändigt, samtidigt som SL menar att bygget kan innebära en säkerhetsrisk.

– Det är en fruktansvärd utmaning och vi hade gärna sett att vi inte hade hamnat i det här läget, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef på SL.

Enligt Stockholms stad är det säkert att köra tunnelbanan medan gång- och cykelbron byggs. Men SL håller inte med.

– Om Stockholms stad väljer att fortsätta sitt brobygge bredvid vår tunnelbanebro och påla i marken, då kommer vi att behöva stänga av tunnelbanetrafiken av säkerhetsskäl, säger Suss Forssman Thullberg, på SL, och fortsätter:

– Vi har diskuterat och förhandlat det här under flera års tid men vi har inte nått fram – vi har inte lyckats få en gemensam lösning och därför är det här den utväg vi har. Vi måste ta ansvar för våra resenärer och trafiken.

Hör mer om varför SL ger det här beskedet nu i videon ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.