Enligt SL är i snitt var femte förare nu borta från jobbet och därför är det svårt att köra samtliga bussturer. Foto: TT/SL

SL: Undvik Gullmarsplan, Liljeholmen och Årstaberg

Uppdaterad
Publicerad

Region Stockholm varnar för nu för trängsel vid tre knutpunkter i kollektivtrafiken. Resenärer uppmanas att välja andra resvägar än via Gullmarsplan, Liljeholmen och Årstaberg om möjligt.

Efter SL:s uppmaning förra veckan om att stockholmare bör undvika att resa i kollektivtrafiken har resandet stabiliserats, skriver SvD. Nu är det framför allt tre knutpunkter i söderort som SL vill att resenärer undviker.

– Vi var väldigt oroliga förra veckan men nu verkar stockholmarna ha hörsammat uppmaningen. Det vi ville undvika var att resandet skulle öka, när fler verkade vilja börja åka förra veckan. Vi är glada att stockholmarna tar sitt ansvar nu, säger Suss Forssman Thullberg, kommunikationschef för trafikförvaltningen.

”Undvik Gullmarsplan”

Nu vill SL att resenärer framför allt undviker Gullmarsplan, Liljeholmen och Årstaberg.

– De sticker ut extra men även Fridhemsplan, Slussen och T-centralen där det rör sig många. Vi förstår att man måste byta tåg men kan man fundera över alternativ så gör det, säger Suss Forssman Thullberg.

”Res bara om du måste”

Och uppmaningen om att undvika kollektivtrafiken finns kvar.

– Res bara om du absolut måste, det kommer gälla under ganska lång tid. Nu gäller det att hålla ut.

Uppmaningen om att undvika kollektivtrafiken kom efter Folkhälsomyndighetens nya riktlinjer tillräckligt stora resurser måste sättas in så att passagerare slipper trängas på bussar och tåg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.