På fredagen ska agäarna få tillgång till bilarna som varit instängda i parkeringshuset i nästan två månader. Foto: SVT och Stockholm parkering

Slut för automatiskt p-garage efter haveri

Publicerad

Sveriges första automatiska parkeringsgarage i Stockholm ska inte användas mer. Anledningen är att de 18 bilarna som varit parkerade i garaget har varit inlåsta i över en och en halv månad, skriver Mitt i.

Sedan elnätet blev överbelastat i slutet av juli har parkeringshusets styrsystem varit utslaget. Och eftersom den så kallade ”P-snurran” har ett italienskt system behövdes spänningsomvandlaren skickas till Italien för att repareras.

Under veckan har tekniker flugits in från Italien för att installera omvandlarna. Först på fredag väntas bilägarna få tillgång till sina bilar igen.

Garaget stängs

– Avsikten är att stänga garaget, vi vill inte att kunderna ska drabbas av detta igen, säger Christian Rockberger, vd för Stockholm parkering, till Mitt i.

Nu ska man försöka hitta nya parkeringsplatser åt de drabbade.

När P-snurran stod klar 2003 kostade den nära 30 miljoner kronor. Pilotprojektet var Sveriges första för automatiska parkeringsgarage men därefter har inga fler byggts.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer