Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Stålet är roligast att jobba med”. Starta videon för att se Tony Brander och hans kollegor svetsa och skruva på bron. Foto: Frida Claesson/SVT

Smeden Tony: ”Det finns alltid utmaningar”

Uppdaterad
Publicerad

Arbetet med den 3 500 ton tunga stålbron är välplanerat men det kan dyka upp problem, berättar smeden Tony Brander. SVT är på plats när den stora skyltportalen vid Skeppsbron monteras upp, men det är inte alltid det går som det är tänkt.

– Det finns alltid utmaningar. Det kan ju vara att något inte passar eller kan hårda vindar som gör att lyftkranarna måste stanna upp, säger han.

Smeden Tony Brander är en av de 500 som arbetar med att färdigställa den nya Slussenbron. Han upplever att arbetet på bron är något alldeles extra, bland annat för uppmärksamheten men även för att materialet är intressant.

– Att arbeta med stål är roligast. Det finns hundratals olika typer av stål som bearbetas på olika vis och det är tusentals saker att montera upp, det är mer än vad man kan räkna, säger Tony Brander.

SVT  Nyheter sänder direkt från invigningen med start klockan 11.55 söndag 25 oktober.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Guldbron

Mer i ämnet