Socialsekreteraren Alva Omlås-Ingel nämner tre faktorer som hon menar ligger bakom den minskande barnfattigdomen i Rinkeby-Kista.

Socialsekreterare: Tre faktorer bakom minskad barnfattigdom

Uppdaterad
Publicerad

Allt färre barn i Sverige lever i fattigdom, visar en ny rapport från Rädda barnen. På Rinkeby-Kistas stadsdelsförvaltning märker man att antalet ärenden sjunker, och att allt fler föräldrar i barnfamiljer börjar arbeta och får en inkomst.

Rapporten från Rädda barnen redovisar utvecklingen till och med 2016. Den visar att den största minskningen av barnfattigdom har skett i stadsdelar med hög ekonomisk utsatthet bland barnfamiljer, som Rinkeby och Tensta.

I Rinkeby-Kista har andelen fattiga barn gått ned med 11,8 procentenheter mellan 2011 och 2016. I Spånga-Tensta kan man se en nedgång med 10,5 procentenheter under samma period.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.