Södersjukhuset rustas upp för 800 miljoner kronor

Uppdaterad
Publicerad

Delar av Södersjukhuset ska renoveras till en kostnad av cirka 800 miljoner kronor. Det handlar om att modernisera sjukhuset, men också om en fastighetsrenovering.

– Sjukhuset har ett uppdämt behov av renovering och det är en puck vi måste över, säger Mikael Runsiö, vd för Sös.

Klubbas i regionfullmäktige

Under tisdagen kommer regionfullmäktige ta det formella beslutet om att renovera två av de större husen på Södersjukhuset, med en yta som är 20 400 kvadratmeter.

– Det är en omfattande renovering med bland annat byte av stammar, gasledningar, ventilation, el, fönster och tak, säger Charlotte Broberg (M), fastighets- och serviceregionråd och styrelseordförande i Locum.

Ombyggnationen startar redan i år och kommer vara klart under andra kvartalet 2025.

Södersjukhuset

Cirka 4 900 medarbetare arbetar på Södersjukhuset.

Södersjukhuset har omkring 570 vårdplatser.

Byggnaden invigdes 1944.

Locum förvaltar den cirka 300 0000 kvadratmeter stora vårdfastigheten. Största hyresgästen är Sös AB som bedriver akutsjukvård, förlossningsvård och patientnära forskning. Även Karolinska Universitetssjukhuset och SLSO bedriver verksamhet i fastigheten och i entrén finns olika serviceaktörer.

Källa: Locum

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.