Deniz bror Imren och nära vännen Henrik beskriver sorgen över att fortfarande inte ha hittat några spår efter Deniz. Foto: Tommy Bergman/SVT

Sökandet efter Deniz går in i ny fas – ”Nu är det inte lika bråttom”

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått mer än två månader sedan den 31-årige elitsoldaten Deniz Arda försvann. Nära vännen Henrik Ehrenfeldt och brodern Imren Arda tampas med sömnsvårigheter och tuffa frågor när sökandet nu gått in i en ny fas.

Deniz Arda lämnade sin lägenhet på Södermalm antingen fredagen den 13 eller lördagen den 14 november. Hans anhöriga var övertygade om att han gav sig ut på en lång löprunda. Sedan dess har han varit borta.

Ett intensivt sökarbete tog vid under de veckor som följde. Vännerna från militären slöt upp och byggde upp en organisation av frivilliga, som dirigerades från den provisoriska sambandscentral som upprättats i brodern Imrens vardagsrum. Efterlysningar spred sig som en löpeld på sociala medier och det haglade in tips om var de borde söka.

Drygt två månader senare sitter nära vännen Henrik Ehrenfeldt och brodern Imren i samma vardagsrum. Sökandet har gått ner i intensitet, tipsen avtagit och frågorna de tvingas ställa sig själva blir allt tuffare.

Hör deras berättelse i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.