Foto: SVT

Så skyddas skådespelarna i skräckhuset från hotfulla besökare

Uppdaterad
Publicerad

På torsdag är det Halloween. Under flera år har Gröna Lunds skådespelarna, som agerar spöken och skelett, blivit utsatta för trakasserier och fysiska påhopp från besökarna. Flera åtgärder har vidtagits, bland annat har staket satts upp som skiljer skådespelarna från besökarna. Men fortfarande uppstår situationer där medarbetarna utsätts för hot och verbala påhopp.

För ett antal år sedan skedde flera misshandelsfall av skådespelare på Gröna Lund. Händelserna gjorde att nöjesparken byggde om spökhuset för att göra det tryggare och säkrare. Burar sattes upp och staket byggdes för att skilja spöken från besökare.

– Det är av säkerhetsskäl för våra medarbetare, man ska inte kunna bli så rädd att man råkar slå någon som vissa tydligen gör, sa parkens vd Magnus Widell då.

Trots åtgärderna har problemen inte försvunnit. I videon hör ni Gröna Lunds informationschef Annika Troselius.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.