Sprängolyckan anmäld till Arbetsmiljöverket

Publicerad

Två företag har nu lämnat in varsin anmälan om allvarligt tillbud till Arbetsmiljöverket, efter den sprängning som igår gick fel i ett bostadsområde vid Svenska Bostäders bygge av nya bostäder i Vällingby.

Arbetsmiljöverket kommer nu att göra en inspektion på arbetsplatsen och begär en utredning och en handlingsplan från arbetsgivaren.

– Som det är just nu så avstannar ju bygget och inväntar ju utredningen sen får vi se när det kommer igång, säger Jonas Elamson, kommunikatör på Svenska Bostäder.

Allmänfarlig vårdslöshet

Byggarbetsplatsen ligger precis intill ett av Svenska Bostäders flerfamiljshus. Huset har 48 lägenheter och vid sprängningen for stenar iväg och tre av lägenheterna totalförstördes.

– Just nu så tar vi hand om hyresgästerna. De är tre hyresgäster om är evakuerade och i nästa steg handlar det om att ta hand om det praktiska som att städa upp på gården, säger Jonas Elamson.

Polisen har startat en utredning om allmänfarlig vårdslöshet och arbetsmiljöbrott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.