Henrik Kennedy kommunikationsdirektör på KS Huddinge meddelar att sjukhuset fortfarande är i stabsläge.

Fortsatt stabsläge på KS Huddinge

Uppdaterad
Publicerad

It-störningar fortsätter på Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Under lördagen kunde kommunikationsdirektören fortfarande inte ge någon prognos för när problemet kommer att åtgärdas.
– Vi jobbar hårt för att lösa detta men det är viktigt att problemet blir löst och stabilt för en längre tid, säger kommunikationsdirektören på KS Huddinge.

– Vi är fortfarande i stabsläge och fortsätter att söka efter fel i nätverket. Systemet har gått upp och ner, det har gjort det svårt att hitta felet, säger Henrik Kennedy kommunikationsdirektör på KS Huddinge.

Det är för tredje dagen som Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge har stora problem med it-systemet. Störningarna innebär att sjukvårdspersonalen har svårare att komma åt journaler eller maskiner som är beroende av it-systemet. Personalen tvingas nu att använda manuella maskiner och dubbelkolla informationen vilket tar längre tid.

– Vi jobbar för att trygga vården för patienter. Det här kan öka trycket på andra sjukhus och det kan också vara så att det blir längre väntetider när vi inte kan ta emot många patienter, säger Henrik Kennedy.

Oklart hur många operationer det påverkar

Hur många patienter som påverkas av it-störningarna är i nuläget svårt att svara på. Det kan bland annat röra sig om patienter som måste förflyttas för att de behöver opereras.

– Varje avdelning sköter dessa frågor på egen hand. Hur många operationer det handlar om vet jag inte i nuläget men det är så att viss verksamhet kommer att flyttas till Solna. Vi gör allt vi kan för att lokalisera problemet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer