Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Hur tänker kulturborgarråd Jonas Naddebo (C) om smittsäkerhet på nästa veckas musikevenemang i Kungsträdgården? Hör mer i videon. Foto: SVT

Staden bjuder in till musikfest i Kungsträdgården

Uppdaterad
Publicerad

Efter att Kungträdgårdens stora scen stått tom i över ett år, bjuder nu Stockholms stad in till stort kulturevemang när coronarestriktionerna lättas 29 september.
– Såklart hoppas vi på så många gäster som möjligt, säger kulturborgarråd Jonas Naddebo (C).

Musikevenemanget är det första i raden i en längre satsning som är tänkt att under hösten väcka kulturen till liv i Stockholm. Satsningen görs i nära samarbete mellan Stockholms stads evenemangsavdelning och kulturbranschen. Bland annat kommer stora scenen att gästas av Lisa Nilsson och rapparen Imenella.

I Stockholm är vaccinationsgraden lägre ju längre ner i åldrarna man kommer. Drygt hälften i åldrarna 19–29 har fått sin andra dos vaccin, i åldrarna 16–18 är endast 16 procent fullvaccinerade.

– Självklart måste vi fortsätta att vara försiktiga, framförallt alla de som ännu inte är vaccinerade, säger Jonas Naddebo (C).

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer