Foto: TT

Stockholm har ansökt om att arrangera Eurovision 2016

Publicerad

De tre arenorna på Globenområdet pekas ut som lämpliga platser att arrangera Eurovision på nästa år.

Idag skickade Stockholms stad in ansökan om att få bli värdstad för Eurovision Song Contest 2016. I ett pressmeddelande skriver Socialdemokraterna att det finns tre tänkta arenor som kan nyttjas under den flera veckor långa festivalperioden. Platsen för huvudarrangemanget och finalen kommer att vara arenorna på Globenområdet. Ett val som både företrädare för Stockholms stad och Solna stad står bakom.

– Stockholm är musik. Eurovision är ett fantastiskt arrangemang som ger oss möjlighet att befästa vår position som en av världens mest kreativa städer. Ur vår kreativa miljö har världsartister, låtskrivare och många globala musikföretag fått möjlighet att utvecklas. Att arrangera ett Eurovison möjliggör ytterligare för framtidens stjärnor, säger Karin Wanngård, finansborgarråd i Stockholms stad.

”Vi har möjlighet att göra musiken tillgänglig”

– Det är en styrka för Stockholm att kunna erbjuda så många arenor för Eurovision Song Contest. Vi har möjlighet att göra musiken tillgänglig på olika sätt för alla stockholmare under flera veckor i maj månad nästa år, säger Thomas Andersson, vd på Stockholm Visitors Board och ansvarig för ansökan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

ESC 2016

Mer i ämnet