Vårdutvecklingsregionrådet Désirée Pethrus (KD) tror att vaccinering kommer pågå till i mitten av juli och inte vara klar till midsommar som det var tänkt. Foto: TT arkiv

Stockholm hinner inte vaccinera alla över 18 till midsommar

Uppdaterad
Publicerad

Region Stockholm kommer inte att hinna vaccinera alla över 18 år fram till midsommar, rapporterar DN.

– Eftersom vi fått förseningar av leveranser räknar vi med att vara klara i mitten av juli, inte till midsommar. Men det här är preliminära bedömningar, vårdutvecklingsregionrådet Désirée Pethrus (KD) till tidningen.

Stockholm befinner sig fortfarande i den första fasen av vaccineringen. I mitten av mars beräknar man kunna starta fas två, där personer över 65 år och riskgrupper ingår.

Enligt Désirée Pethrus är planen att inleda fas tre, så alla över 60 år vaccineras, i april. I maj ska man sedan gå vidare med fas fyra, då den breda allmänheten ska erbjudas vaccin.  Men hon betonar att allt hänger på leveranserna av vaccin.

Så sent som i fredags larmade regionens vaccinsamordnare Magnus Thyberg om vaccinbrist. Nedan ser ni intervjun med honom.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Stockholm

Mer i ämnet