Skolborgarrådet Lotta Edlund (L) vill veta varför skolplattformen fungerat så dåligt. Foto: SVT

Skolborgarrådet kräver utredning av hela skolplattformen

Uppdaterad
Publicerad

Under 2018 lanserade Stockholm stad sin nya skolplattform för medarbetarna och föräldrar. Men verktyget har fått kritik för att inte vara säkert eller användarvänligt. Nu reagerar Lotta Edholm (L), skolborgarråd i Stockholms stad, och kräver en översyn av hela projektet.

Det var efter uppgifter i veckan att det gått att nå personuppgifter om elever och lärare samt omdömen som lärare lagt in om elever som skolborgarrådet ansåg att det fick vara nog.

– Det är helt oacceptabelt. När vi upptäckte de här problemen häromdagen var det droppen som fick bägaren att rinna över, säger skolborgarrådet Lotta Edholm (L).

Nu vill Lotta Edholm veta hur det kunnat bli så här.

– Jag kommer nu att kräva en översyn av hela projektet. Både det som är riktigt allvarligt, sekretessproblemen som upptäcktes häromdagen, men också att det till exempel varit väldigt stora svårigheter för många föräldrar att ta sig in i systemet och att många skolor återgått till att använda mejlsystem. Det är inte acceptabelt, säger Lotta Edholm.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.