Foto: TT arkivbild

Unga stockholmare känner störst oro inför framtida boende

Uppdaterad
Publicerad

Fler än var fjärde bostadssökande i Stockholms län känner oro inför sin bostadssituation och störst oro känner unga, det visar en rapport från Hemnet.

I Stockholm är det 24 procent fler personer som oroar sig för sin bostadssituation i jämfört med resten av landet, enligt en ny rapport från bostadssajten Hemnet. Oroligast är länets unga i åldrarna 18 till 27 år, här uppger mer än sex av tio att de oroar sig för sin framtida boendesituation.

Mest oroliga var de som bodde i andra och tredje hand, där uppgav åtta av tio att de var oroade inför sin framtida bostadssituation.

I Stockholms län uppger också sex av tio unga att de bott hemma hos föräldrarna längre än vad de önskat, det är också fler än i övriga landet.

Andrahandskontrakt

Enligt rapporten finns det en tydlig tydligt mätbar skillnad mellan personer som redan är etablerade på bostadsmarknaden och de som står utanför och behöver komma in. Önskemålet med rapporten är att få ett bredare perspektiv på hur man kan få en mer välfungerande bostadsmarknad.

– Med vår nya rapport vill vi sätta frågan om rörlighet i ett nytt perspektiv och förhoppningsvis väcka nya idéer för en mer välfungerande bostadsmarknad, säger Cecilia Beck-Friis, vd på Hemnet.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.