I anslutning till Nobel Center skapas en ny allmän plats sydost om byggnaden. Foto: www.tmrw.se / © Nobelhuset AB. Arkitektur: David Chipperfield Architects.

Stockholms stad har överklagat stoppet av Nobel Center

Publicerad

Stockholms stad har överklagat Mark- och miljödomstolens dom som stoppade Nobelbygget på Blasieholmen.

I maj kom Mark- och miljödomstolens beslut att riva upp planen för Nobel Center, skadorna skulle bli för stora i kulturmiljön, enligt domen. Direkt sade stadsbyggnadsborgarrådet Jan Valeskog (S) att staden skulle överklaga och nu är överklagan inlämnad.

Överklagandet till Mark- och miljööverdomstolen lämnades in på måndagen, dagen efter valet. Trots att Moderaterna som är positiva till Nobel Center backade i Stadshuset vid valet, är de partierna som är positiva till bygget fortfarande i majoritet.

Liberalerna, KD, Miljöpartiet, Vänsterpartiet, Feministiskt initiativ och Sverigedemokraterna är negativa till att bygga ett Nobel Center på Blasieholmen, medan Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern är för.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.