I anslutning till Nobel Center skapas en ny allmän plats sydost om byggnaden. Foto: www.tmrw.se / © Nobelhuset AB. Arkitektur: David Chipperfield Architects.

Stiftelse drar tillbaka 400 miljoner från Nobelcenter

Uppdaterad
Publicerad

Familjen Erling-Perssons Stiftelse har sin ekonomiska grund i donationer från Stefan Persson, ordförande och storägare i H&M. Stiftelsen har varit beredd att stödja det nya Nobelcentret med 400 miljoner kronor, men bara om Nobelcentret hamnar på Blasieholmen. Nu när det inte blir så drar de tillbaka sitt stöd.

”Detta ställningstagande görs på grund av bristande förtroende för staden som avtalspart”, skriver stiftelsen i ett mejl till Mitt i.

Även Knut och Alice Wallenbergs stiftelse har varit beredda att donera 400 miljoner kronor till ett Nobelcenter på Blasieholmen. De säger dock till tidningen att det är för tidigt att uttala sig om vad som händer med deras pengar.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.