Foto: www.tmrw.se / © Nobelhuset AB. Arkitektur: David Chipperfield Architects.

Spiken i kistan för Nobelcenter på Blasieholmen

Uppdaterad
Publicerad

Det blir inget Nobelcenter på Blasieholmen. Stockholms stad kommer dra tillbaka sin överklagan till mark- och miljööverdomstolen.

På onsdag i nästa vecka sammanträder kommunstyrelsen i Stockholms stad. På agendan står bland annat Nobelcenter på Blasieholmen, och då väntas den nya majoriteten dra tillbaka överklagandet av den dom i mark- och miljödomstolen som stoppade bygget, vilket SvD var först att rapportera.

Därmed ser det ut som att något Nobelcenter inte kommer att byggas på Blasieholmen, utan staden kommer försöka hitta en ny plats. I en kommentar skriver stadsbyggnadsborgarrådet Joakim Larsson (M):

”På kommunstyrelsens sammanträde den 14 november återkallas överklagandet av mark- och miljödomstolens dom. Den grönblå majoriteten vill se ett Nobelcenter med det mervärde det kommer att innebära för stockholmare och besökare, men på en annan plats än Blasieholmen. Vi kommer i dialog med Nobelstiftelsen att hitta en alternativ plats”.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.