Foto: Oscar Properties (c) Herzog & de Meuron.

Stockholms stad och Oscar Properties överens om Gasklockan

Publicerad

Bostadsutvecklaren Oscar Properties får längre tid på sig att betala för marken i projektet Gasklockan i Norra Djurgårdsstaden. Tidigare var det sagt att Oscar Properties skulle betala Stockholms stad senast den 3 juni, men det nya datumet är 31 oktober. Priset på marken blir närmare 600 miljoner kronor.

Det prestigefyllda bostadsprojektet Gasklockan ska bli en 97 meter hög byggnad med plats för drygt 300 bostäder. Den ursprungliga planen var att Oscar Properties skulle betala staden för marken senast den 3 juni, men det har varit oklart om företaget skulle kunna betala i tid.

I och med dagens tilläggsavtal så skjuts affären fram till den 31 oktober, då ska Oscar Properties betala 591 miljoner kronor för marken. Projektet omfattar minst 38 500 kvadratmeter.

– Samtalen med staden har gått mycket bra och vi ser fram emot att starta byggnationen, säger Oscar Engelbert, vd för Oscar Properties, i ett pressmeddelande.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer