Det är rökutveckling i en av servicetunnlarna till citybanan vilket påverkar tågtrafiken. Foto: Linda Asmar/SVT

Tågtrafiken drogs med förseningar under onsdagen

Publicerad

Först orsakade rökutveckling i en servicetunnel stopp i pendeltågstrafiken. Strax efter att trafiken var igång igen inträffade en olycka i Upplands Väsby vilket nu påverkar regional- och fjärrtåg samt pendeltåget med förseningar som följd.

En olycka orsakade stopp i tågtrafiken förbi Upplands Väsby. Det påverkade regional- och fjärrtåg mellan Stockholm och Arlanda/Uppsala/Gävle/Sala samt pendeltåg Stockholm – Märsta/Arlanda/Uppsala, som fortsättningsvis kan drabbas av förseningar under dagen.

Från Arlanda går pendeltåg mot Uppsala.

Diesellok orskade rökutveckling

Tidigare under onsdagen, strax efter klockan 11.00, inträffade ett annat stopp i tågtrafiken. Rökutveckling i en av servicetunnlarna till citybanan orsakade störningar i pendeltågstrafiken.

– Det är stopp mellan Stockholm södra och Sundbyberg/Solna, och Citybanan ska utrymmas, sa Aleksander Krasijinic, pressinformatör på SL tidigare.

Klockan 12.15 meddelade Trafikverket att trafiken var igång men att det kan vara en del följdförseningar och inställda avgångar.

Rökutvecklingen berodde på att ett diesellok åkte genom tunneln. Enligt Storstockholms brandförsvarsförbund går vissa av arbetsloken på diesel vilket denna gång utlöste ett automatlarm.

Håll koll i reseplaneraren

I samband med upprustningen av Getingmidjan så är även sommarens tågtrafik redan begränsad.

– Det är alltid klokt att hålla koll i reseplaneraren, säger Aleksander Krasijinic.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer