Foto: Elina Haimi /SVTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Bilbrand i tunnel orsakade trafikstopp på E4

Uppdaterad
Publicerad

En bilbrand i en tunnel orsakade trafikstopp på E4 i Norra länken i Stockholm. Vägen stängdes av och tunneln utrymdes – inga personskador har rapporterats.
Vid 17.40 uppgav Storstockholms räddningscentral att branden var släckt.
– Det är i stort sett normalt trafikläge igen, någon enstaka kö kan förekomma, säger personal på Trafikverket, strax före klockan 20.

En bil började brinna i Eugeniatunneln i centrala Stockholm, i södergående riktning mot Södertälje, mitt under rusningstrafik på torsdagen. Trafikverket uppmanade människor att inte åka mot E4 i Norra länken och trafikanter i tunneln uppmanades att lämna sina fordon och gå mot nödutgångarna. Tunneln evakuerades helt.

”Trafiken helt stilll”

Vägen stängdes av helt från Kosmotunneln till Nortullstunneln och orsakade stora störningar i trafiken i Norra länken.

– Bilarna står på rad, de kommer ingenstans. Trafiken står helt still från Lidingö, Hjorthagen och in mot city, sa SVT Nyheters reporter Elina Haimi på plats.

– Folk tutar och verkar förbryllade. Det är inte så mycket folk ute på grund av det dåliga vädret, men de som är här väntar och trycker i sina bilar.

Storstockholms räddningscentral uppger för SVT Nyheter vid 17.40 att branden är släckt, och att upprensningsarbetet nu påbörjas. Vid 20-tiden uppgav Trafikverkets pressjour att vägen var öppen trafik igen.

– Det är i stort sett normalt trafikläge igen, någon enstaka kö kan förekomma.

”Mycket obehagligt”

Harald Weidinger passerade tunneln i norrgående riktning och blev vittne till kaoset på andra sidan vägen.

Harald Weidinger

– Det var personer som stannade och lämnade tunneln i den andra riktningen efter att bilen började brinna, folk sprang på vägen och det var mycket obehagligt, säger han.

Ingen person uppges ha skadats.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.