Foto: SVT

Stor skogsbrand rasar söder om Stockholm

Uppdaterad
Publicerad

En skogsbrand har brutit ut i skogarna mellan Huddinge och Haninge söder om Stockholm.

Ett 20-tal brandmän kämpar med släckningsarbetet – som beräknas pågå hela kvällen.

– Vi har kontroll över branden, säger Anders Edstam, på Södertörns brandförsvar.

Larmet om branden kom klockan 13.42. Räddningstjänsten fick hjälp av en polishelikopter för att lokalisera brandområdet.

Enligt räddningstjänsten är det ett område på 20.000 kvadratmeter torr yta som brinner.

– Det är ett skogsområde som brinner och vi har ett 20-tal brandmän som arbetar på platsen, säger Anders Edstam på Södertörns brandförsvarsförbund.

Inga personskador

Branden, som drabbat ett skogsområde vid Gamla smedstorp mellan Huddinge och Haninge, är under kontroll. Det finns ingen risk för att den sprider sig, enligt räddningstjänsten.

– Det var besvärande till en början då det fanns bostadsbebyggelser i rökriktningen. Men vi känner oss säkra på att den inte sprids, säger Anders Edstam.

Släckningsarbete hela kvällen

Vid 18.30-tiden pågick fortfarande släckningsarbetet och räddningstjänsten räknar med att arbeta på platsen hela kvällen. 

– Det är inte full fart på branden längre, men det blossar upp lite här och var. branden är under kontroll men vi räknar med att vara kvar till mörkrets inbrott, säger Patrick Johansson, på Södertörns branförsvarsförbund.

Inga personer ska ha skadats. Hur branden startat är i nuläget oklart.

– Det är torrt ute i skogen, men vi vet inte säkert vad det är som startat den här branden, säger Patrick Johansson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.