Som mest var 15 000 hushåll strömlösa efter ett omkopplingsarbete under lördagskvällen. Foto: TT arkivbild

Strömmen tillbaka i nästan hela Stockholm

Publicerad

De flesta hushåll i Stockholmsområdet har återigen ström efter det massiva strömavbrottet tidigare på lördagen men hundratals hushåll i Roslagen fortfarande utan ström i Roslagen.

Nästan 700 hushåll var strömlösa strax efter klockan 03, vilket kan jämföras med nära 15 000 hushåll tidigare under lördagskvällen.

Strömmen har gått fram och tillbaka i flera områden. På söndagseftermiddagen står 386 hushåll i Roslagen fortfarande utan ström enligt Eons hemsida.

Omkopplingsarbete som gick fel

Problemet började vid 17.30 i östra Stockholmsområdet efter ett mindre avbrott, som det sedan skulle göras omkopplingsarbete kring.

– Vi har problem med två transformatorstationer, men också fel på kablar, så det är en kombination av olika fel och det har varit problem att hitta lösningar på detta, för när vi har kopplat om har det utlösts igen, vilket gör att det har varit svårt att ge någon prognos, säger Björn Persson på Eons pressjour.

Att så pass många hushåll ändå har fått tillbaka strömmen ser han dock som ett gott tecken.

– Det betyder att det verkar vara på väg, men hur lång tid det tar är svårt att säga, menar Björn Persson.

Som mest var 15 000 hushåll utan ström och man befarade att problemet skulle kvarstå hela natten.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer