Strokepatienter får ingen hjälp hos logopeden

Uppdaterad
Publicerad

Flera logopedmottagningar i Stockholms län säger upp äldre patienter som behöver hjälp efter att ha fått till exempel en stroke, på grund av att verksamheterna har det tufft ekonomiskt. För ett år sedan stängde Region Stockholm tre egna mottagningar. Nu befarar några privata mottagningar att fler kommer att tvingas stänga. Väntetiderna är redan långa, framför allt för barn.

För att korta köerna till logopedmottagningarna finns det planer på att hålla kvälls- och helgöppet. Men det förutsätter att verksamheterna får ta del av extrapengarna som ska gå till att korta alla vårdköer som vuxit under pandemin.

Vill ha höjda ersättningar

Även ersättningarna till mottagningarna ska ses över. Flera privata mottagningar anser att ersättningarna för bland annat strokepatienter är för låga, vilket resulterat i att de i vissa fall inte ens tas emot.

Hör Region Stockholms svar på vad de gör åt problemet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.