Strömavbrott stängde Södra länken

Uppdaterad
Publicerad

Ett strömavbrott fick tunneln Södra länken att stänga ikväll. Strömavbrottet varade i ungefär en och en halv timme. Elbolaget Ellevio kunde inte säga vad felet berodde på eller när det skulle vara åtgärdat.

Det var vid sextiden som det uppstod ett strömavbrott som drabbade boende runt omkring Enskede och Årsta. 17 000 kunder till elbolaget Ellevio drabbades av störmavbrott.  Vad felet beror på kan elbolaget Ellevio inte svara på. Strax efter sex fick elkunderna tillbaka strömmen. Men tunneln Södra länken var avstängd till klockan 19.20, enligt Trafikverket.

– Tunneln Södra länken är stängd och vi hoppas att problemet ska vara löst snart. Det här ställer till det för trafiken, sa Camilla Hult på Trafikverkets presstjänst, när tunneln fortfarande var stängd.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.